Urológia, Általános Ultrahang, Gasztroenterológia, Neurológia Magánrendelés

tel:+36707750857 maganrendeles.silvicola@gmail.com

rendel:

Dr. Nyíri Balázs

– sebész-, urológus szakorvos-

Hajóson, keddenként 16.30-

Baján, hétfőnként 16.30-

Hajós, Egészségház Temető u. 6. Védőnői szolgálat felől

Baja, Fülep Lajos u. 18.

Kattintson ide és foglaljon időpontot

Néhány fontos tudnivaló urológiai szakvizsgálat előtt:

Amennyiben ezt a vizsgálat szükségessé teszi, korábbi egészségügyi dokumentációját kérjük hozza magával. Magánrendelésünkre beutaló nem szükséges!

Vizeletminta analízise helyben történik, nők esetén csapoltvizeletből, férfiak esetén spontán vizeletmintából. Otthonról így vizeletmintát magukkal hozniuk szükségtelen.

A szakvizsgálat keretein belül történő urológiai ultrahang vizsgálat akkor célravezető ha a húgyhólyag kellő mennyiségű vizelettel telt (kifejezett, de még nem fájdalmas vizelési inger), ezét lehetőség szerint a vizsgálat előtt 1-2 órával húgyhólyagját már ne ürítse ki!

… az urológiai ultrahangvizsgálatról:
… a vizsgálat menete:

Egy urológiai kórkép pontos kivizsgálása és hatékony kezelése (mint minden betegség esetén) elsősorban a kezelőorvos és a páciens kölcsönös bizalmán és együttműködésén alapul.

A kivizsgálás menete mindig egyénre szabott.

Az urológiai fizikális vizsgálat részei a has és a vesetájék, valamint nemi szervek megtekintése, tapintása, mely szintén a vizsgálat része, hiszen a gyakorlott urológus a beteg számára nem feltűnő eltérést is észreveheti. A vizsgálat során fontos, hogykövessük a vizsgáló orvos utasításait.

A prosztata fizikális vizsgálata a végbélen keresztül történik (rektális digitális vizsgálat), kellemetlen, de nem fájdalmas vizsgálat. Ez úgy történik, hogy a beteg álló helyzetben előrehajol, vagy féloldalasan fekszik felhúzott lábakkal. A vizsgálat természetesen a beteg kifejezett kérésére mellőzhető, csak ezért, fennálló panaszok esetén ne hagyjuk ki az urológus meglátogatását!

Az urológiai ultrahang vizsgálata során a vesék, húgyhólyag, prosztata részletesebb vizsgálatára is lehetőség van, ez a komplett urológiai szakvizsgálat részét képezi.

A szakvizsgálat keretein belül történik a vizelet vizsgálata, analízisise is, szükség esetén tenyésztés levételével.

Vérvétel 50 év feletti férfiak esetében a posztataspecifikus antigén (PSA), gyorsteszttel történő vagy laboratóriumi értékelés miatt válhat szükségessé. A vérvétel nem igényel éhgyomri állapotot.

…mit ölel át az urológiai szakvizsgálat:
…mit nyújt ezen szolgáltatásunk
… a lelet:

Az elvégzett szakvizsgálatról szóló leletet a vizsgálat befejeztével megkapja, különleges esetekben email-en keresztül történik kézhezjuttatása.